متاورس

درباره اهمیت فشار محیطی که انقلاب‌های آینده را جلو می‌اندازد!
این مطلب گزارشی است از ارائه مصطفی قمری در رویداد بی‌تاک سوم. بی‌تاک رویدادی است که هر دو هفته یکبار به برگزار می‌شود و در آن آدم‌های متخصص و دغدغه‌مند درباره روندها و فرصت‌ها و البته شمایل آینده‌ای که نوآوری‌های مختلف رقم خواهند زد صحبت می‌کنند.
بشر در طول تاریخ چگونه توانایی‌های خود را ارتقا داده؟ چه متغیرهایی در مسیر چندهزار ساله زندگی و تمدن بشری روی کره خاکی ما را به پیش برده‌اند؟ گام‌های روبه‌جلو و توقف‌های انسان‌ها و قبیله‌ها و جوامع به چه چیزهایی بستگی داشته است؟ چطور یک قبیله و یک قوم فرصت‌ها و مسیرهای بیشتری نصیب‌شان و برخی دیگر به داشته‌ها و وضعیت موجودش بسنده کرده و افق‌های دورتر را ندیده یا نتوانسته ببیند؟
وقتی چنین پرسش‌هایی در ذهن دارید برای پاسخ به آن‌ها رویکردهای متفاوتی می‌توانید در پیش بگیرید. از دست یاری بردن به سوی فلسفه تا یاری گرفتن از علومی چون زیست‌شناسی و روی آوردن به نظریه‌های تکامل و …
اما آنچه باید به آن توجه داشته باشیم فارغ از هر رویکرد نظری که در پیش گرفته‌ایم توجه به متغیرهای محیطی است. متغیرهایی که با فشار بر سبک و شیوه زندگی و نوع نگریستن و تفکر ما، چرخش‌های کوچک و بزرگ و گاه عظیم در تمدن بشری رقم زده‌اند. پارادایم‌های تازه به وجود آورده و انقلاب‌های فناورانه یا زیستی را موجب شده‌اند.
انسان با همه توانایی‌هایش، همیشه تحت تاثیر این متغیرها و فشارهای محیطی (Environmental Pressure) بوده است. وقتی صحبت از فناوری و نوآوری هم باشد نمی‌توان از نقشی که فشارهای محیطی بر زندگی بشر دارند گذشت. فشارهایی که باعث می‌شوند آنچه در دسترس بوده، مورد استفاده قرار گیرد یا آنچه استفاده‌اش سخت و ناممکن به نظر می‌رسیده، به‌راحتی بخشی از سبک زندگی و عادات ما شود.
فناوری‌ها هم اینگونه وارد زندگی ما می‌شوند. آن‌ها مدت‌ها پیش از آنکه در زندگی روزمره عموم مردم به عاداتی روتین بدل شوند در آزمایشگاه‌ها، محیط‌های خاص و یا توسط آدم‌های پیش‌رو مورد استفاده قرار می‌گیرند. آن‌ها مترصد حضور یک فشار محیطی و یک متغیر بیرونی‌اند تا به یکباره به زندگی ما وارد شوند. همه‌گیری هم به معنای عبور از علایق و توجه بخش خاصی از جامعه (که معمولا پیشروها و عاشقان فناوری یا فرصت‌بین‌های کارآزموده هستند) و تبدیل شدن به مفاهیم و محصولاتی آشنا و مورداستفاده همگان است. بنگرید که چطور یک متغیر و فشار محیطی به نام کرونا، جلسات آنلاین را که سال‌ها ابزارها و بسترهای آن در دسترس ما بود ولی ما به آن روی خوشی نشان نمی‌دادیم را به یک بخش معمول از زندگی ما تبدیل کرد!
داستان فناوری بلاکچین و وب ۳ و همه‌گیر شدن استفاده از رمزارزها هم داستانی مشابه است. به‌زودی تغییراتی که در حوزه متاورس و حضور در وب ۳ رقم خواهد زد به عنوان یک متغیر و فشار محیطی باعث خواهد شد ابزار پرداختی به نام رمزارزها بسیار بیشتر از آنچه امروز ما می‌بینیم همه‌گیر شود. آنچنان که گویی سال‌هاست ما جز با رمزارزها، و جز با مراودات مالی غیرمتمرکز زندگی نکرده‌ و نمی‌توانیم بکنیم!
در این ویدئو ببینید چرا توجه به فشارهای محیطی در تغییرات فناورانه‌ای که در چند سال آینده در انتظار ما خواهد بود گرانیگاهی کلیدی برای تصمیم‌گیری‌های ما خواهد بود. معمولا تولد آینده‌های دور از دسترس را کاتالیزوری به نام فشار محیطی است که به پیش می‌اندازد.
اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *